Victòria per a les treballadores cambodjanes

Kingsland Victory

Després de mesos de protestes, les treballadores de Kingsland Garment a Phnom Penh, Cambodja cobraran els salaris i les indemnitzacions que se’ls deuen.

Tot just l’endemà passat que 82 treballadores iniciaren una vaga de fam davant de la fàbrica, Walmart i H&M van acordar pagar a les treballadores al voltant de 200.000 dòlars d’indemnització. Tot amb la solidaritat de les treballadores cambodjanes i diverses organitzacions internacionals pels drets laborals, incloent la Campanya Roba Neta.

“Hem decidit començar una vaga de fam per demostrar que els treballadors no podem ser espentats al carrer”, va dir Sorn Sothy, de 26 anys d’edat, qui havia treballat al magatzem de la fàbrica. “Som forts, compromesos i estem units”.

Desde el 3 de gener almenys 200 treballadores de la confecció dormen al carrer davant de la fàbrica Kingsland a Phnom Penh, Cambodja. L’empresa, que cosia roba per Wal-Mart i H&M, devia a les treballadores 200.000 dòlars després que tancara al desembre deixant a les treballadores sense feina, salaris ni indemnització per acomiadament. Les treballadores varen començar una acampada davant de la fàbrica d’una banda per vigiliar si tornaven els propietaris a bucar tota la màquinaria que s’havien deixat a dins, i d’altra com a protesta fins que els treballadors no foren totalment pagats d’acord amb la legislació de Cambodja.

Més informació

Treballadores sense casa ni sou després que tancara la fàbrica

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: