El Centre de Solidaritat de les Treballadores de Bangladesh recuperar el seu estatus legal

El Centre de Solidaritat de les treballadores de Bangla Desh ha recuperat el seu registre oficial com a ONG després d’una batalla de tres anys contra la repressió i l’assetjament.

El govern va arrebatar a la BCWS  la seva inscripció d’ONG a principis de juny 2010, acusant-los d’incitar a la protesta en les fàbriques tèxtils. BCWS és una organització laboral internacionalment famosa per lluitar per la legalitatció de l’organització de les treballadores a la feina. No hi ha cap evidència d’aquesta acussació.

Des de llavors la BCWS i els seus treballadors han fet front a empressonaments i repressió per part de les autoritats de Bangla Desh. Kalpona Akter, Babul Akhter i Aminul Islam van passar 30 dies sota custòdia al 2010 i s’enfronten contra càrrecs falsos des de llavors. Al juliol 2013 la premsa de Bangla Desh va informar que tots els càrrecs contra Kalpona i Babul havien estat retirats. Tot i que aquests informes han estat confirmats a través de fonts oficials i malgrat una carta que demana la retirada de tots els carrecs enviada pel ministre,  Babul i Kalpona encara tenen carrecs per tres casos. Esperem que siguen resolt en les próximes setmanes.

Al 2012, més de divuit mesos després del seu arrest inicial, Aminul era brutalment torturat i assassinat. Les circumstàncies de la seva mort  encara no han estat establertes i ningú ha estat arrestat o acusat. El primer sospitós, un home conegut com a Mostafiz, encara no ha estat localitzat. La BCWS continua fent campanya per una investigació imparcial  i reclamant la informació d’alliberaments dels altres sospitosos en el cas per part del govern.

”  Sabem que necessitarem un llarg temps per recuperar totes les coses perdudes durant els últims tres anys però tot i això els esdeveniments són bons” va dir Kalpona Akter, Director Executiu de BCWS. “Açò només ha estat possible a causa de tota la pressió internacional posada en el nostre govern. Volem donar les gràcies a cadascú i tothom dels qui ens han donat suport  durant aquesta crisi i pels esforços incansables dels nostres seguidors. Aquest èxit  torna a provar que podem lluitar contra la repressió i podem guanyar!

Kalpona va afegir que “Ara podem dedicar totes les nostres energies a demanar llocs de treballs segurs, una veu de les treballadores forta i un sou decent per a les treballadores de Bangla Desh. Sens dubte necessitarem el vostre suport  per guanyar això.”

Anuncis

  One thought on “El Centre de Solidaritat de les Treballadores de Bangladesh recuperar el seu estatus legal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: