10 punts bàsics per arribar a un salari digne

Punts bàsics que una marca ha de complir per garantir una producció justa:

 

1. Donar suport al principi del salari digne en la seva política empresarial

2. Respectar la llibertat sindical en tota la cadena de subministrament i promoure activament la cooperació amb els sindicats del país productor perquè les treballadores de la confecció puguin organitzar-se lliurement i defensar els seus drets.

3. Obrir un diàleg amb els sindicats i les organitzacions no governamentals dedicades a la protecció dels drets laborals.

4. Mostrar-se a favor d’un estàndard salarial digne en tots els països productors.

5. Adaptar el seu preu compra (és a dir, redistribuir les seves pròpies estructures de costos) per fer possible el pagament de salaris dignes.

6. Implementar programes de cooperació entre proveïdors, sindicats i organitzacions de defensa dels drets dels treballadors amb l’objectiu d’augmentar els salaris.

7. Donar suport públicament a les demandes de les treballadores, els sindicats i les organitzacions no governamentals a favor d’una revisió del salari mínim perquè es correspongui amb un  salari digne, i col·laborar amb els governs dels països productors per assegurar que l’aplicació d’un salari digne no condueix a externalitzar la producció.

8. Informar de manera transparent de les seves activitats, fent pública la seva cadena de subministrament i les mesures adoptades per a garantir el pagament de salaris dignes.

9. Col·laborar amb altres empreses, amb els sindicats i les organitzacions no governamentals per establir un salari digne (per exemple, mitjançant la unió d’iniciatives multistakeholders).

10. Presentar un full de ruta amb un calendari concret per a arribar a pagar un salari digne.

Un salari digne és un dret humà bàsic. Donem suport a les treballadores de la indústria tèxtil que lluiten cada dia per un salari que els permeti viure amb dignitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: