Ali Enterprise

alienterprises

  •  El desastre industrial més mortífer en la història de Pakistan.
  • Entre els pitjors incendis en fàbrica del món.
  • L’única empresa de roba responsables encara no ha rendit comptes.


L’11 de setembre de 2012, al voltant de les 6 p.m. la fàbrica Ali Enterpriseses al Pakistan va esclatar en flames, causant la mort de 254 persones, i ferint greument a 55.

A mesura que el foc arrasava la fàbrica Ali Enterprises, les treballadores van quedar atrapades a l’edifici, darrere de finestres amb reixes i portes de sortida tancades.

El foc es va estendre ràpidament, envoltant la gent en flames. A la planta baixa, les treballadores es van cremar vives. Al segon pis, on les finestres no tenien sortida, les treballadores van morir asfixiades pel fum. Al soterrani,  l’aigua calenta que fluïa de les mànegues dels bombers les va bullir vives.

Algunes treballadores van aconseguir escapar simplement saltant de les finestres des del quart pis, que no tenia reixes per ser massa alt.

En mig de la catàstrofe, entre la carnisseria i les destrosses es van trobar trossos de teles d’etiquetes en alemany amb la marca del minorista alemany Kik que deia “Okay Men”.

Després de l’incendi, es va revelar que la fàbrica estava produint pantalons texans per al minorista alemany Kik. També es va informar que els gerents de planta van obligar a les treballadores a romandre, ordenant tancar les portes, per tal de tractar de salvar els “bens de l’empresa”: piles de pantalons texans amb destinació a les botigues de Kik.

Un supervivent va declarar: “Impedien que les persones de sortirem, per tal de salvar la roba” – els texans de Kik.

La completa indiferència de Kik per la seguretat de les treballadores ha costat milers de vides al Pakistan i Bangladesh. Té un historial sorprenent d’abastament en algunes de les fàbriques més perilloses del món. Kik és l’única companyia al món que s’ha relacionat amb els pitjors desastres de fàbriques tèxtils en la història recent – el foc de la fàbrica Ali Enterprises al Pakistan; el foc Tazreen fàbrica a Bangladesh (2012); i el col·lapse de l’edifici Rana Plaza, també a Bangladesh (2013). Un total de 1.500 treballadores de la confecció han mort com a conseqüència d’aquestes tragèdies. Milers més van resultar ferides, i segueixen lluitant amb les lesions en la seva vida.

És hora de #MakeKikPay

Quatre anys després, les víctimes de l’incendi Ali Enterprises segueixen esperant una compensació a llarg termini. Malgrat les seves promeses, i fins i tot signant un acord legalment vinculant, el minorista alemany Kik es nega a pagar una compensació a llarg termini per a les famílies de les víctimes.


Uneix-te a nosaltres i entrar en acció:


1.
Signa i comparteix aquesta petició: bitly.com/makekikpay
A finals d’octubre, la Campanya Roba Neta i els seus socis lliuraran la petició a la seu de Kik a Alemanya.
2. 
Segueix la campanya a Facebook i Twitter i mostrar el seu suport  amb el hashtag #MakeKikPay

Més informació:

Kik signa un Acord de compensació per a les víctimes de l’incendi a Ali Enterprise

3 anys de l’incendi Ali Enterprise: trampa mortal per a 254 persones

Informe: Fatal Fashion (angles)

Anuncis
%d bloggers like this: