Què és un salari digne?

La indústria tèxtil és una de les que més treball genera a tot el món. Per exemple, a Àsia dóna treball a més de 15 milions de persones que en la seva gran majoria són dones. Les marques internacionals guanyen milions en beneficis tots els anys, però aquesta indústria florent depèn de la mà d’obra barata de milions de treballadores, als qui s’explota i es paga sous que estan molt per sota dels salaris dignes.

QUÈ ÉS UN SALARI DIGNE ?: EL DRET A UN SALARI DIGNE

Un salari digne hauria guanyar-se amb el treball realitzat durant la setmana laboral estàndard (no més de 48 hores), i hauria de ser suficient perquè una treballadora del sector tèxtil compri menjar per si mateixa i per a la seva família i per a que es pugui pagar l’habitatge, l’atenció medica, la roba, el transport i l’educació, i hauria quedar-li una petita quantitat d’estalvis per poder fer front a possibles imprevistos.

No obstant això, no es paguen salaris dignes, i això fa que moltes treballadores del sector tèxtil es vegin obligades a treballar llargues jornades per guanyar diners extra i no puguin arriscar-se a no treballar quan les seves condicions laborals són insegures o quan tenen problemes de salut. A causa dels sous baixos que reben, les treballadores han de recórrer a préstecs per poder arribar a subsistir, i no tenen estalvis per fer front a possibles èpoques en les que no tinguin feina.

La Campanya Roba Neta internacional juntament amb les i els treballadors del sector tèxtil, els sindicats i les persones consumidores s’uneixen en aquesta Campanya Salaris Dignes per exigir que en la indústria tèxtil es paguin sous que siguin suficients per viure amb dignitat.

 

LA CAMPANYA ROBA NET EXIGEIX:

  • A les marques de roba i a les companyies: que adoptin les mesures necessàries per garantir que les i els treballadors de tota la seva cadena de subministrament rebin un salari digne, donant passos concrets i que es puguin mesurar.
  • Als governs dels països productors del sector tèxtil: que garanteixin que els salaris mínims que estableixin compleixen els estàndards del salari digne.
  • Als governs europeus: que desenvolupin regulacions que garanteixin que les marques tèxtils assumeixen les seves responsabilitats per l’impacte que tenen sobre la vida de les treballadores de les seves cadenes de subministrament, incloent el seu dret a un salari digne.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: