Mou-te i exigeix

Per a exercir un consum crític cal estar informats i informades. Si creus que un canvi en els hàbits de consum és necessari per canviar el model, fes un pas més: demana informació, llegeix, pregunta, passa a l’acció!

En primer lloc pren consciència que allò que afecta els altres també t’afecta a tu:

  1. Retallades en drets laborals: la precarietat al sud es converteix en precarietat global
  2. Monopolització de la distribució: cada cop menys empreses controlen el nostre accés a la roba
  3. Limitació de la llibertat d’elecció: la monopolització de la moda porta a la imposició d’unes tendències uniformes a tot el món
  4. Conseqüències mediambientals: hi ha països on s’utilitzen substàncies i procediments de producció que estan prohibits aquí

En segon lloc, a més d’incorporar criteris de consum coherents amb el que penses i petits canvis a la teva vida, pren consciència de la importància de la teva acció sumada a les de les altres persones.

A continuació t’oferim algunes propostes:

Què pots fer?

Individualment:

  • Dóna suport a campanyes i accions puntuals de pressió i denúncia. Pots seguir les Accions Urgents de la Campanya Roba Neta. Inscriu-te a la llista de ciber-activistes a www.robaneta.org
  • Interessa’t per la responsabilitat de les empreses productores. Pots trobar informació a les nostres publicacions o a la pàgina web de les campanyes de defensa dels drets laborals.
  • Demana informació a les empreses per demostrar que les persones consumidores estem preocupades per l’origen dels seus productes. Fes reclamacions quan les etiquetes no reflecteixin on han estat confeccionades les peces de roba.
  • Demana als establiments comercials quina és la procedència de les peces.
  • Hi ha moltes empreses internacionals de les que no disposem d’informació sistematitzada. Com a consumidor o consumidora tens dret a interessar-te per les mesures que adopten les firmes que et venen la roba. Et proposem que demanis més dades i transparència a través de correus electrònics com aquest i que ens transmetis les respostes que rebis a info@robaneta.org.

Col·lectivament:

Forma un grup d’activistes a la teva universitat, al teu barri o a la teva ciutat. Si formes part d’una associació, organització o col·lectiu, adheriu-vos a la xarxa de la CRN i ajudeu-nos a fer difusió de les denúncies i de les accions urgents.

Col·labora amb les plataformes que s’encarreguen d’investigar les empreses. Ofereix el teu temps per fer recerca des del teu ordinador.

Escriu-nos a info@robaneta.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: