Guia per vestir sense treball esclau

guia_peravestir_sense_treballesclauJa està a les llibreries la Guia per vestir sense treball esclau

Aquesta publicació vol donar resposta a les inquietuds de les persones que ens preguntem què s’amaga al darrere de les etiquetes de les nostres peces de roba. Es fa molt difícil vestir-se sense ser còmplice d’un sistema que no posiciona les persones al centre de les decisions. Aquestes pàgines no són una “llista blanca” de botigues on poder anar a a comprar amb la consciència tranquil·la, són una anàlisi de la situació dels drets laborals a la indústria global de la confecció i una llista d’iniciatives que ens mostren que sí que existeixen altres formes de produir i de consumir roba. Un altre món no es tan sols possible sinó que ja existeixen nombroses alternatives properes que tenen com a prioritat les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

Aquesta guia s’ha publicat gràcies a les i els 256 mecenes que han col·laborat en el primer projecte de finançament col·lectiu (crowdfunding) de la Campanya Roba Neta. Moltes gràcies!

SETEM Catalunya, ha fet possible aquest projecte impulsant la campanya de finançament a través de la plataforma Verkami.

La publicació a la pàgina web d’Icaria

Si vols contactar amb nosaltres per organitzar una xerrada amb presentació de la Guia pots contactar amb nosaltres a través d’aquest formulari:

  One thought on “Guia per vestir sense treball esclau

  1. Belma
    febrer 23, 2014 a les 5:10 pm

    He llegit el llibre i m’he quedat un poc igual. Ja sé que tota la ropa de qualsevol tenda de ciutat o local ve d’Asia i que allà exploten els treballadors. M’agradaria realment sebre on puc comprar roba que no hagi estat feta per una dona que treballa 16 hores per un sou de merda. M’imagin que a Asia hi deu haver tallers on tractin els treballadors d’una manera humana, D’això el llibre no en diu res. Me sent com si hagués tirat 11 euros a sa basura.

    • Lydia Sangüesa
      Març 6, 2014 a les 11:48 am

      Hola Belma,
      Gràcies per fer-nos arrivar la teua opinió. Quan presentem el llibre sempre intentem ser clars, en que no estem fent una “llista blanca” de marques bones i dolentes. La campanya roba neta no som una certificadora, entenem que en aquest llibre estem donant unes pautes generals d’allò que podem trobar al mercat a nivell de sostenibilitat i ha de ser el consumidor qui s’informe previament de què està comprant, però en cap moment em pretès posar nota a les marques. En eixe sentit, ens sap greu si hem pogut confondre’t. De totes formes, si el que busques és coneixer noves marques et podem facilitar més informació:

      Bloggers i webs, aquestes blogger de l’estat parlen de moda sostenibe i noves marques, pot ser et serveixen per descobrir més marques:

      http://www.sogoodsocute.com/
      http://www.backstageladies.com/
      http://www.slowfashionspain.com/

      a nivell de botigues….hi han moltes sbre tot internacionals
      http://www.ethicalfashionforum.com/source-directory (aquí pots trobar un llistat de botigues internaiconals i marques, certificadores..)
      http://www.accompanyus.com/
      http://fashioningchange.com/

      No sé si em pogut ajudar-te un poc més amb aquesta informació, en qualsevol cas, ara es moment que tú com a consumidora faces recerca de quines marques s’ajusten més al que vols consumir, roba de proximitat? artesanal? ecológica? reciclada…? cada marca t’oferirà unes coses…

      Adèu!!

      • Abril 15, 2014 a les 7:40 pm

        Hola!
        Sóc la Sònia Flotats, editora de http://www.sogoodsocute.com
        En primer lloc, gràcies Lydia per mencionar el meu blog com una de les referències! Per coses així, val la pena seguir escrivint!
        Belma, em fa molta il.lusió que et preocupis per l’origen de la roba. És cert que no és fàcil trobar on comprar.. no sé d’on ets. Jo la zona que millor conec és Barcelona. Aquí tens botigues com la Coshop, al carrer Banys Nous, a ciutat vella, on només tenen dissenyadors que produeixen localment. Molt apropet d’allà hi ha Parrup (carrer de la Palla), que també funciona amb una filosofia similar (dissenyadors que produeixen a Europa). I també molt apropet, al carrer Avinyó, hi ha l’Humus, de roba que a més de tenir en compte el tema ètic (d’on ve la roba), només ven peces ecològiques. A Gràcia hi ha el GreenLifeStyle, una botiga molt xula que funciona amb els mateixos criteris que Humus. Va ser la primera botiga ecològica de Barcelona i val molt la pena fer-hi una visita. Totes 4 tenen roba molt xula.

        Per altra banda, comentar-te que el proper 24 d’abril, al Palau Robert tindrà lloc la I Pasarel.la Moda Sostenible Barcelona, que organitza l’Associació de moda Sostenible de Barcelona (de la que formo part), en motiu del Fashion Revolution Day, un esdeveniment mundial que té com objectiu denunciar les males praxis laborals en el món de la moda. Tens més info aquí https://www.facebook.com/modasosteniblebarcelona/

        Espero haver-te orientat una mica. Naturalment, t’animo a mirar el meu blog, on cada setmana parlo d’una marca ètica o de quelcom relacionat.

        Moltes gràcies!!
        Sònia

Deixa un comentari